Οι εκδόσεις της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Β.Δ.Β.) που ξεκίνησαν κυρίως τα τελευταία τριάντα χρόνια πρέπει να είναι προσιτές στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό.

Να αναδεικνύουν τον πνευματικό πολιτισμό των καιρών και του τόπου. Να δίνουν βήμα στον πνευματικό μόχθο της επιστημονικής κοινότητας του κόσμου της τέχνης και του λαϊκού ανθρώπου στηρίζοντας την «κουλτούρα της γραφής» και του ηλεκτρονικού λόγου.

Ο Δήμος Ηρακλείου και η ΔΕΠΤΑΗ ΑΕ ΟΤΑ δημιούργησαν το βιβλιοπωλείο για να γίνει δυνατή η συνάντηση του έργου της Βικελαίας Βιβλιοθήκης με τους πολίτες , τους αναγνώστες και τους ακροατές  του τόπου μας. Αυτή η δημιουργική επαφή έρχεται στην εποχή της κρίσης να δώσει πνεύμα και χαρακτήρα  στο λαό μας.

Στο Βιβλιοπωλείο ο φίλος μας έχει την ευκαιρία να βρει βιβλία από τις εκδόσεις της Βικελαίας Βιβλιοθήκης , των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων και του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης. Στο εκθετήριο –βιβλιοπωλείο θέλομε να συναντιέται το επιστημονικό βιβλίο που ασχολείται με την καινοτομία και την νεωτερικότητα με τα επιτεύγματα της λογοτεχνίας, της ποίησης ,του λαϊκού μας πολιτισμού αλλά  και με την έρευνα για την σκέψη των προγόνων μας, των αρχαίων Ελλήνων. Μας συναρπάζει το γεγονός ότι συνυπάρχουν τα βιβλία μας με τον καρπό της πλανητικής σκέψης, αρχαίας και σύγχρονης.

Το βιβλιοπωλείο στεγάζεται σε καλαίσθητο χώρο στην είσοδο του νέου κτηρίου στα Αχτάρικα. Στο κέντρο του Ηρακλείου απέναντι από την φημισμένη Κρήνη Μοροζίνι (Λιοντάρια).

Τηλ.επικοινωνίας 2813409247

Ημέρες και ώρες Λειτουργίας :

Δευτέρα και Τετάρτη 9:00-15:00

Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 9:00-14:00 και 17:30-21:00

Σάββατο 9:00-14:30

Τοποθεσία