Με ένα από τα πιο λαμπερά νέα αστέρια της διεθνούς μουσικής σκηνής, την εκπληκτική βιολονίστρια Diana Tishchenko, στην πρώτη σολιστική της εμφάνιση στην Ελλάδα, ανοίγει τις πόρτες της η Νέα Αίθουσα Ρεσιτάλ, Μουσικής Δωματίου και Συναυλιών του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, στις 7 Μαΐου.

H Diana Tishchenko, που διαγράφει μια εξαιρετική καλλιτεχνική πορεία σε όλο τον κόσμο, έχοντας αποσπάσει, κατά τα τελευταία χρόνια, τα πρώτα βραβεία στους μεγαλύτερους διεθνείς μουσικούς διαγωνισμούς και συμπράττοντας με τις σημαντικότερες συμφωνικές ορχήστρες, θα προσφέρει στο κοινό της Κρήτης ένα μοναδικό, εξαιρετικών απαιτήσεων πρόγραμμα με έργα των Ραβέλ, Ενέσκου και Προκόφιεφ, με τη συνοδεία του πολυβραβευμένου νέου πιανίστα Zoltan Fejervari, καθώς και δύο από τα σημαντικότερα έργα για σόλο βιολί, των Μπαχ και Ιζαΐ.

Το πρόγραμμα της συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Μαΐου, στις 8 το βράδυ, στην Νέα Αίθουσα Ρεσιτάλ, Μουσικής Δωματίου και Συναυλιών, θα επαναληφθεί για το φιλόμουσο κοινό την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 8 Μαΐου, στις 8 το βράδυ, στην Αίθουσα «Ανδρέα και Μαρίας Καλοκαιρινού».

Επιπλέον, την Τετάρτη 8 Μαΐου, στις 11:30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί πρωτότυπο ανοιχτό μουσικό σεμινάριο, με παρουσίαση των έργων για το κοινό και συζήτηση των δύο Σολίστ για τη μουσική, με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη.

Η είσοδος για τις τρεις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη και όλες οι προσκλήσεις θα δοθούν σε ημέρα και ώρα που θα ανακοινωθεί.


Diana_Tishchenko_1.jpgZoltan_Fejervari_1.jpg